De koningswedstrijden voor de jeugd en voor de senioren zijn weer gestreden en hieruit zijn twee terechte winnaars gekomen:

Rick Musters (jeugd) en Grad Weber (senioren)

koningsvissen 2016-1Voor de jeugdwedstrijden hadden zich twaalf jeugdige vissers aangemeld om met elkaar de strijd aan te gaan. Er werden in totaal drie wedstrijden gevist op zondag 11 september, 18 september en 25 september. De strijd ging redelijk gelijk op en er werd door de jeugd leuk vis gevangen. Na drie wedstrijden te hebben gevist en alle gewichten bij elkaar te hebben opgeteld kwam de winnaar uit de bus.

De jeugdkoning van 2016 is geworden Rick Musters met een totale vangst van 4.170 gram. De tweede plaats was voor Piet Theunissen met 2.860 gram, gevolgd door Lieke Janssen op de derde plaats met 2.760 gram en Aukje Janssen met 2.750 gram op de vierde plaats. Voor een overzicht van alle uitslagen klik hier.

Voor de seniorenwedstrijden hadden zich slechts tien deelnemers aangemeld. Ook hier werden drie wedstrijden gevist op zaterdag 17 september, 24 september en 1 oktober. Daarbij kon gekozen worden voor de Maas of de Paesplas in Gennep. Helaas waren de vangsten ongelooflijk slecht, zowel voor de vijf deelnemers op de Maas als voor de vijf op de Paesplas. Niettemin kwam er van de Maas een winnaar.koningsvissen 2016-2De koning van de V.B.G. van 2016 is geworden Grad Weber met een totale vangst van 3.660 gram. De tweede plaats was voor Eric Toonen met een totaal van 2.880 gram, gevolgd door Matje Kroon op de derde plaats met 2.400 gram, beiden afkomstig van de Maas. De vierde plaats ging naar de Paesplas en was voor J. Slenders met een totaal van 2.100 gram. Voor een overzicht van alle uitslagen klik hier.

Ook dit jaar wist de V.B.G. weer voor een mooie prijzentafel voor de jeugd en voor de senioren te zorgen dankzij Dierenspeciaalzaak P. van der Burgt uit Gennep, Army- & Angelshop Tom Peter Janssen uit Goch en Hengelsportzaak De Vries uit Boxmeer. Langs deze weg bedankt de V.B.G. de drie sponsoren hiervoor.

Tevens bedankt de V.B.G. langs deze weg alle jeugdvissers en ouders voor hun inzet bij de jeugdwedstrijden, en de senioren die, ondanks de slechte vangsten, een geweldige feestavond hebben gehad bij Café De Dragonder in Gennep.